Menü

2018. június 28., csütörtök

Zöldséges gombaköret

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgarépa, 
  • 10 dkg gyökér, 
  • 10 dkg karalábé,
  • 5 dkg zeller, 
  • 5 dkg bimbós kel, 
  • 40 dkg gomba, 
  • 10 dkg vöröshagyma, 
  • 2 ek. étolaj, 
  • 1 cs. petrezselyem, 

Elkészítése:

Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd a megtisztított kis kockákra vágott zöldséget belerakjuk Egy kevés vizet öntünk alá, és sózzuk. Fedő alatt majdnem puhára pároljuk, majd a megtisztított, a szokottnál vastagabbra szelt gombát is beletesszük.  Együtt  teljesen  megpuhítjuk,  és  rövid  lére  sütve,  frissen  összevagdalt petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Húsokhoz köretként, tükörtojással, sült virslivel vacsorára finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése