- 20 dkg sárgarépa,
- 10 dkg gyökér,
- 10 dkg karalábé,
- 5 dkg zeller,
- 5 dkg bimbós kel,
- 40 dkg gomba,
- 10 dkg vöröshagyma,
- 2 ek. étolaj,
- 1 cs. petrezselyem,
- só
Elkészítése:
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd a megtisztított kis kockákra vágott zöldséget belerakjuk Egy kevés vizet öntünk alá, és sózzuk. Fedő alatt majdnem puhára pároljuk, majd a megtisztított, a szokottnál vastagabbra szelt gombát is beletesszük. Együtt teljesen megpuhítjuk, és rövid lére sütve, frissen összevagdalt petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Húsokhoz köretként, tükörtojással, sült virslivel vacsorára finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése