Menü

2011. december 17., szombat

Évbúcsúztató ünnepség 2011

 Évbúcsúztató ünnepségünk mint már az előzőekben említettem a Maros étteremben került megrendezésre. Az eseményen 34 személy vett részt, gombászegyesületünk aktív tagjai, de  jelen .voltak egyesületünkkel szimpatizálók is, az estet rövid évzáró-évértékelő beszédével indította Málnási András, üdvözlve a megjelenteket, de ugyanakkor minden,távolban lévő gombász testvérünket, boldog új évet egészséget kivánva , majd pedig kezdetét vette az egymás megkínálása a gombászkosarakból elővarázsolt egyedi készítményekből, amelyek szilárd és cseppfolyazállapotban leledzettek. A kinálgatás koronája ezúttal is a Zoltán Márta által készített rókagombából készűlt „zónapörkölt” volt. A hagyományos tombolasorsolást Molnár Gyuri „Mikulás” vezette a két segítő „krampusz” pedig Frink Gyuri és Papp Józsi volt.A díjak mint mindig az András által hozott cilinderből kerültek kisorsolásra.. Mivel nem sikerült a „zenegépet” jó kedvre hangolni az egész est egy kellemesen családias beszélgetésbe torkollott, mindenki gombászélményeket osztott meg a választott asztaltársaságával, majd pedig az estet egy fél kettőig tartó énekóra zárta. Az évzáró-évbúcsúztató berszéd után András ismertette a 2012 évre szóló munkatervünket, ezt szeretném zárszóként megosztani minden Kedves Gombásztestvérünkkel:

      1. Márciusban tisztújitó közgyűlést tartunk.

      2.Április-november időszakaban havonta szervezünk nyílt gombásztúrákat.

      3. Újból pályázunk a Megyei Tanácsnál 3 napos gombásztáborok és egy fotó kiálítás anyagi támogatásáért.

      4. Meghírdetjük a „Gombák szépe a természetben” fotópályázat második szakaszát.

       5. Támogatás esetén megszervezzük a 3 napos gombásztábort/táborokat maros megye területén a helységenkénti gombafajok feltérképezése céljából.

       6. Folytatjuk az együttmüködést az Állatkerttel, a múzeum természetrajzi részlegével, az L.K.G-vel és más gombászegyesületekkel, mikológusokkal.

       7. Kapcsolatot  tartunk a sajtóval, rádióval, helyi és központi televizió studiókkal a gombák világának szélesebb körű megismertetése céljából.

       8. Részt veszünk a civil szervezetek marosvásárhelyi bemutatóján.

       9. Ismeretterjesztő előadásokat tartunk gyermekeknek és felnőtteknek, ha erre igény és alkalom adódik. Ezeknek fő célja a gombamérgezések elkerülése.     

       10. Sokszorosítjuk szórólapjainkat hogy minél többen jussanak a gombákkal kapcsolatos elemi tudnivalók birtokába és ismerjék meg egyesületünket.

       11. Részt veszünk Gyergyószárhegyen az L.K.G. által szervezett nemzetközi táborban

       12. Megbeszélést kezdeményezünk a dévai CORVIN kiadóval egy újabb gombanaptár kiadásával kapcsolatban és a 2013-as zsebnaptárunk nyomtatásáról.

        13. Céljaink megvalósítása érdekében megpróbálunk szponzorokat keresni, valamint olyan támogatókat, akik jövedelemadójuk 2%-t ajánlják fel egyesületünknek.

        14. Megszervezzük a 2012-s gombász évbúcsúztatót is amelyiken remélhetőleg újabb sikerekről számolhatunk be.