Menü

2018. június 28., csütörtök

Vegetáriánus pacal leves

Hozzávalók:

  • 40 dkg laskagomba (de állítólag őzláb gombából még finomabb), 
  • 2 sárgarépa, 
  • 3 dl tejföl,
  • 2 tojás sárgája, 
  • 1 evőkanál mustár, 
  • 5 cikk fokhagyma, 
  • 3 evőkanál olaj, 
  • só, 
  • bors, 
  • ecet

Elkészítése:

A sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük. Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a  csíkokra  vágott laskagombát. A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük és a leveshez adjuk. Mikor a gomba megfőtt, a levest félrehúzzuk a lángról. A tojássárgát kikavarjuk a mustárral és a tejföllel, kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd a leveshez adjuk. Ecettel ízesítjük.

A leves íze megtévesztésig hasonlít a pacalleveséhez!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése