- 40 dkg laskagomba (de állítólag őzláb gombából még finomabb),
- 2 sárgarépa,
- 3 dl tejföl,
- 2 tojás sárgája,
- 1 evőkanál mustár,
- 5 cikk fokhagyma,
- 3 evőkanál olaj,
- só,
- bors,
- ecet
Elkészítése:
A sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük. Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát. A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük és a leveshez adjuk. Mikor a gomba megfőtt, a levest félrehúzzuk a lángról. A tojássárgát kikavarjuk a mustárral és a tejföllel, kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd a leveshez adjuk. Ecettel ízesítjük.
A leves íze megtévesztésig hasonlít a pacalleveséhez!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése