Menü

2018. június 28., csütörtök

Sörös-gombás gulyás

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba, 
  • 50 dkg tisztított burgonya, 
  • 1 üveg világos sör, 
  • 2 nagy fej vöröshagyma, 
  • 2 húsos zöldpaprika, 
  • 2 nagy, kemény paradicsom, 
  • 15 dkg szeletelt császárhús, 
  • 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 
  • 1 evőkanál vegeta, 
  • 3 gerezd fokhagyma, 
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors, 
  • késhegynyi őrölt gyömbér, 
  • ízlés szerint só.


Elkészítése:
A bográcsba beleteszem a vékony csíkokra vágott császárhúst, majd a parázson, folytonosan kevergetve a zsírját kiolvasztom. Ezután ráteszem a megtisztított és felkarikázott vöröshagymát. Folyamatosan kevergetve üvegesre fonnyasztom, ezután teszem rá a megtisztított és vastag szeletekre vágott gombát. Egy alufólialapot ráborítok a bogrács tetejére, hogy saját levében párolódhasson meg a gomba, majd tíz perc múlva beleteszem a kockákra vágott burgonyát és a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát. Beleszórom az összes fűszert és a megtisztított, összezúzott fokhagymát. Ráöntöm a sört és még 1 liternyi vizet. Lassú tűzön egészen puhára főzöm. Megkóstolom, és ha szükséges, meg is sózom. Ezután teszem bele a kis kockákra vágott paradicsomot. Néhány percnyi fövés után a parázsról lehúzva, sörrel és fehér kenyérrel tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése