Menü

2018. június 28., csütörtök

Paprikás gomba tepsiben

Hozzávalók (4 személyre):

  • 30 dkg lehetőleg egyforma gomba, 
  • 2 dl tejföl, 
  • 2 húsos zöldpaprika,
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 közepes nagyságú paradicsom, 
  • 5 dkg füstölt szalonna, 
  • 2 evőkanál olaj, 
  • 2 evőkanál liszt, 
  • 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 
  • 1 teáskanál só, 
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors, 
  • a tepsihez 2 evőkanál olaj, 
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa.


Elkészítése:
A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a törött borsot egy kis tálkában összekeverjük, a megmosott zöldpaprikát felszeleteljük, a paradicsomot karikára vágjuk, és a megtisztított vöröshagymát vékony szeletekre metéljük. Kisebb tepsit az olajjal kikenünk, és a zsemlemorzsát beleszórjuk. A gombát megmossuk, homokos tönkjét levágjuk (mint amikor ceruzát hegyezünk) és a gombákat félbe- (vagy ha nagyok, negyedekbe) vágva egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben. Az ily módon "bebundázott" gombát egymás mellé rakjuk az előkészített tepsiben. A tetején egyenletesen elosztjuk a zöldpaprika-, hagyma- és paradicsomszeleteket, majd az olajjal és a megmaradt  paprikás liszttel összekevert tejföllel lelocsoljuk. Rászórjuk az apróra vágott füstölt szalonnát, és a tepsit alufóliával befedjük. Az előmelegített forró sütőben 30 percig közepes lángon pároljuk az ételt. A fóliát ezután levesszük, és további 10-15 percig pirítjuk. A szalonnából ropogós pörc válik. Párolt rizzsel vagy sült burgonyával kínáljuk.

Elkészítési ideje: kb. 75 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése