- 30 dkg lehetőleg egyforma gomba,
- 2 dl tejföl,
- 2 húsos zöldpaprika,
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 2 közepes nagyságú paradicsom,
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 2 evőkanál olaj,
- 2 evőkanál liszt,
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika,
- 1 teáskanál só,
- 1 mokkáskanál törött fekete bors,
- a tepsihez 2 evőkanál olaj,
- 2 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a törött borsot egy kis tálkában összekeverjük, a megmosott zöldpaprikát felszeleteljük, a paradicsomot karikára vágjuk, és a megtisztított vöröshagymát vékony szeletekre metéljük. Kisebb tepsit az olajjal kikenünk, és a zsemlemorzsát beleszórjuk. A gombát megmossuk, homokos tönkjét levágjuk (mint amikor ceruzát hegyezünk) és a gombákat félbe- (vagy ha nagyok, negyedekbe) vágva egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben. Az ily módon "bebundázott" gombát egymás mellé rakjuk az előkészített tepsiben. A tetején egyenletesen elosztjuk a zöldpaprika-, hagyma- és paradicsomszeleteket, majd az olajjal és a megmaradt paprikás liszttel összekevert tejföllel lelocsoljuk. Rászórjuk az apróra vágott füstölt szalonnát, és a tepsit alufóliával befedjük. Az előmelegített forró sütőben 30 percig közepes lángon pároljuk az ételt. A fóliát ezután levesszük, és további 10-15 percig pirítjuk. A szalonnából ropogós pörc válik. Párolt rizzsel vagy sült burgonyával kínáljuk.
Elkészítési ideje: kb. 75 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése