- 50 dkg gomba,
- 50 dkg tisztított burgonya,
- 1 üveg világos sör,
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 2 húsos zöldpaprika,
- 2 nagy, kemény paradicsom,
- 15 dkg szeletelt császárhús,
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika,
- 1 evőkanál vegeta,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 mokkáskanál törött fekete bors,
- késhegynyi őrölt gyömbér,
- ízlés szerint só.
Elkészítése:
A bográcsba beleteszem a vékony csíkokra vágott császárhúst, majd a parázson, folytonosan kevergetve a zsírját kiolvasztom. Ezután ráteszem a megtisztított és felkarikázott vöröshagymát. Folyamatosan kevergetve üvegesre fonnyasztom, ezután teszem rá a megtisztított és vastag szeletekre vágott gombát. Egy alufólialapot ráborítok a bogrács tetejére, hogy saját levében párolódhasson meg a gomba, majd tíz perc múlva beleteszem a kockákra vágott burgonyát és a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát. Beleszórom az összes fűszert és a megtisztított, összezúzott fokhagymát. Ráöntöm a sört és még 1 liternyi vizet. Lassú tűzön egészen puhára főzöm. Megkóstolom, és ha szükséges, meg is sózom. Ezután teszem bele a kis kockákra vágott paradicsomot. Néhány percnyi fövés után a parázsról lehúzva, sörrel és fehér kenyérrel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése