- 25 dkg gomba,
- 2 dl joghurt,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 4 evőkanál olaj,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika,
- 1 teáskanál só,
- 1 mokkáskanál törött fekete bors,
- csipetnyi cukor.
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk és vékony, nagy szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és rátesszük a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, majd megsózzuk, és üvegesre fonnyasztjuk. Ezután a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 1 evőkanál vizet. Beletesszük a gombát, a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, majd meg is borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, a tűzről félrehúzzuk, végül ráöntjük a liszttel és fél dl vízzel simára kevert joghurtot. Visszatéve a tűzre, kis lángon kevergetve, 5 percig forraljuk. Ha szükséges, savanykás ízét csöppnyi cukorral szelídíthetjük.
Elkészítési ideje: kb. 30 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése