Menü

2018. június 27., szerda

Joghurtos gomba

Hozzávalók (4 személyre):

  •  25 dkg gomba, 
  • 2 dl joghurt, 
  • 1 evőkanál liszt, 
  • 1 közepes fej vöröshagyma, 
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 csokor petrezselyemzöld, 
  • 3 gerezd fokhagyma, 
  • 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 
  • 1 teáskanál só, 
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors, 
  • csipetnyi cukor.


Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk és vékony, nagy szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és rátesszük a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, majd megsózzuk, és üvegesre fonnyasztjuk. Ezután a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 1 evőkanál vizet. Beletesszük a gombát, a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, majd meg is borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, a tűzről félrehúzzuk, végül ráöntjük a liszttel és fél dl vízzel simára kevert joghurtot. Visszatéve a tűzre, kis lángon kevergetve, 5 percig forraljuk. Ha szükséges, savanykás ízét csöppnyi cukorral szelídíthetjük.

Elkészítési ideje: kb. 30 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése