- 10 db egész tojás,
- 15 dkg gomba,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 1 mokkáskanál törött bors,
- 1 evőkanál zsemlemorzsa,
- 1 csapott teáskanál só,
- 1 púpozott teáskanál tejföl,
- 1 diónyi vöröshagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- liszt
- zsemlemorzsa a bundázáshoz.
Elkészítése:
8 tojást keményre főzünk, meghámozunk, és a tompábbik végükből egy nagyon vékony lapot levágunk. Óvatosan kiszedjük a főtt sárgákat. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és a felforrósított olajba rakjuk. Megsózzuk, rászórjuk a megtisztított és lereszelt vöröshagymát, valamint a megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt petrezselyem zöldet. Törött borssal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára sütve kissé kihűtjük, ezután összekeverjük a főtt tojás-sárgákkal és a tejföllel. 1 nyers tojással a zsemlemorzsát is hozzáadjuk, majd a tölteléket óvatosan beletöltjük a kemény tojás fehérjerészébe. A megmaradt tölteléket összekeverjük a habosra felvert nyers tojásokkal. Az ilyen módon megtöltött tojásokat először lisztbe, majd a tojáskeverékbe mártjuk, ezután a zsemlemorzsában megforgatjuk. Ezután ismét tojásba és morzsába forgatjuk. A nyílásánál jól rányomkodjuk a bundát, és úgy tesszük bele az olajba, hogy a nyílás fölfelé legyen. A forró olajban szinte pillanatok alatt "összekap" a töltelék, és a bunda nem folyik szét. A 2-3 perc alatt megsült tojásokat hasábburgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk. Salátát se felejtsünk el mellé kínálni. Kissé bonyolult az elkészítése, de nagyon finom falat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése