- 30 dkg egyforma,
- apró szemű gomba,
- 30 dkg lehetőleg ugyanolyan nagyságú vöröshagyma,
- 2 dl tejföl,
- 2 evőkanál liszt,
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika,
- 1 teáskanál só,
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- a tetejére 10 dkg jó húsos füstölt szalonna,
- a tepsihez 1 evőkanál olaj.
Elkészítése:
A gombát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Egy kis tepsit az
olajjal kikenünk. A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a borsot kis tálkában összekeverjük, majd a
gombát és a hagymát egyenként megmártva benne a tepsibe rakjuk, jó szorosan mellé. A
megmaradt fűszeres lisztet a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a megmosott és finomra
aprított petrezselyemzöldet, végül az étel tetejére öntve elosztjuk rajta a nagyon vékony
csíkokra vágott füstölt szalonnát. Az előmelegített, forró sütőbe tolva 25-30 percig közepes
lángon sütjük. Mire a szalonnából ropogós pörc válik, arra készül el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése