2018. június 27., szerda

Gombaropogós

Hozzávalók: 

  • 40 dkg gomba, 
  • 1 fej hagyma,
  •  8 dkg liszt, 
  • 1 dl tej, 
  • 2 tojás sárgája 
  • só, 
  • bors 
  • zsemlemorzsa 
  • olaj a kisütéshez 


Elkészítése:
 A tisztított, jól megmosott gombát apróra vágom. Négy evőkanál olajon megfonnyasztom a hagymát, és fedő alatt megpárolom rajta a gombát. Ízlés szerint sózom és borsozom. Ha zsírjára sült 2 evőkanál liszttel megszórom, és párpercnyi pirítás után hozzáadok 1 dl tejet. Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, míg el nem válik az edény falától. Ekkor kihűtöm, és hozzákeverem a tojások sárgáját. Ujjnyi darabokat formázok belőle, és zsemlemorzsában megforgatom, majd bő olajban kisütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése