- 40 dkg gomba,
- 1 fej hagyma,
- 8 dkg liszt,
- 1 dl tej,
- 2 tojás sárgája
- só,
- bors
- zsemlemorzsa
- olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A tisztított, jól megmosott gombát apróra vágom. Négy evőkanál olajon megfonnyasztom a hagymát, és fedő alatt megpárolom rajta a gombát. Ízlés szerint sózom és borsozom. Ha zsírjára sült 2 evőkanál liszttel megszórom, és párpercnyi pirítás után hozzáadok 1 dl tejet. Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, míg el nem válik az edény falától. Ekkor kihűtöm, és hozzákeverem a tojások sárgáját. Ujjnyi darabokat formázok belőle, és zsemlemorzsában megforgatom, majd bő olajban kisütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése