Menü

2018. június 28., csütörtök

Tepsis hagymás gomba

Hozzávalók (4 személyre):

  • 30 dkg egyforma, 
  • apró szemű gomba, 
  • 30 dkg lehetőleg ugyanolyan nagyságú vöröshagyma, 
  • 2 dl tejföl,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 
  • 1 teáskanál só, 
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 
  • 1 csokor petrezselyemzöld, 
  • a tetejére 10 dkg jó húsos füstölt szalonna,
  •  a tepsihez 1 evőkanál olaj.


Elkészítése:
A gombát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Egy kis tepsit az
olajjal kikenünk. A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a borsot kis tálkában összekeverjük, majd a
gombát és a hagymát egyenként megmártva benne a tepsibe rakjuk, jó szorosan mellé. A
megmaradt fűszeres lisztet a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a megmosott és finomra
aprított petrezselyemzöldet, végül az étel tetejére öntve elosztjuk rajta a nagyon vékony
csíkokra vágott füstölt szalonnát. Az előmelegített, forró sütőbe tolva 25-30 percig közepes
lángon sütjük. Mire a szalonnából ropogós pörc válik, arra készül el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése